tisdag 14 februari 2012

TFIOS

Äntligen är den här, boken som jag förbeställde från Amazon för ett halvår sedan. The Fault in Our Stars (TFIOS) är namnet på John Greens fjärde roman och den hamnade på bestsellerlistor både hos Amazon och Barnes & Nobles innan ens omslagsbilden var släppt. Detta både för att det är John Green och för att John bestämde sig för att signera hela första upplagan av boken, därmed lovades det att alla förbeställda böcker skulle vara signerade.


Jag måste erkänna att jag faktiskt inte hade så höga förväntningar på boken, det enda jag visste var att den skulle handla om cancersjuka ungdomar, inspirerat (inte baserat) av Johns vänskap med Esther Earl. Esther, som betyder stjärna, har en minnesfond vid namn This Star Won't Go Out. Titeln på romanen, The Fault in Our Stars är ett citat från Julius Ceasar av Shakespeare.

'The fault, dear Brutus is not in our stars, / But in ourselves, that we are underlings.'"
(Act 1, Scene 2)

Senast jag försökte läsa en bok med liknande ämne var det Innan jag dör av Jenny Downham och då slutade jag läsa mitt i. Dock kunde jag ju inte missa chansen av ett signerat exemplar och beställde den ändå. Inställd på att inte tycka om den började jag min läsning och fastnade såklart direkt, boken är väldigt mycket John Green och John Green är fantastisk. Jag njöt genom hela läsupplevelsen och la inte ifrån mig den alls innan den var utläst.

Nu kanske några undrar om jag inte ska berätta vad boken handlar om? Nej, tänk för att jag inte ska det. Istället rekomenderar jag att ni lyssnar på John själv när han läser upp det första kapitlet ur boken.En sista sak, för er insatta som undrar vilken färg jag fick på min J Scribble? Ingen, min bok var helt utan och jag väntar med spänning på vad John och Penguin ska göra åt det.

4 kommentarer:

 1. Har också köpt den, men blev opepp på att läsa när jag förstod att det inspireras och är dedikerat till Ester Earl :/ svårt för den hypen kring cancer och big name-fansens åsikter. Men men jag ska ge den en chans när jag är klar med Paper Towns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var extremt skeptiskt, men den är bra!

   Radera
 2. "The Fault in Our Stars". Det var nog en av de vackraste titlarna jag hört. Sätter upp på läslistan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du skulle tycka om den, och jag tycker också om titeln. :)

   Radera