lördag 10 maj 2014

Hello Kitty måste DÖ


Den här pocketen fyndade jag för 20 kr i Akademibokhandelns fyndlåda och eftersom jag velat läsa den ett tag så kunde jag såklart inte låta bli när ett sådant tillfälle gavs. 

Hello Kitty måste DÖ är Angela S. Chois debutroman och handlar om kinesisk-amerikanska Fiona Yu. Fiona är 28 år gammal, framgångsrik jurist som tjänar bra men ändå hjälper till i familjens kemtvätt på helgerna och bor kvar hemma, eftersom hon är kines. Hon fascineras av seriemördare och går i höga klackar för att plåga sig själv. Hennes pappa försöker jämt para ihop henne med söner till olika bekanta men Fiona vill inte behöva gifta sig eftersom hon inte vill behöva ta hand om någon annan. (Alla de män som hennes pappa vill para ihop henne med behöver verkligen någon som tar hand om dem.) Hon vill dessutom inte ge bort sin oskuld till någon som skulle se det som en erövring. Därför bestämmer hon sig för att istället ta sin egen oskuld med en dildo men upptäcker då att hon inte har någon mödomshinna (sursprise!?). 

När hon bokar tid hos en hymenkirurg för att skapa en mödom att kunna spräcka träffar hon sin gamle barndomskompis Sean som hon inte sett sedan han hamnade på ungdomsanstalt efter att ha tänt eld på en skolkamrats hår. Han lär henne att tänja på lagar och utnyttja system till sin egen fördel och hon väljer att inte ställa för många frågor om vad Sean egentligen gör efter att hon har gått hem.  

Fiona revolterar ordentligt mot traditionella värderingar, men samtidigt gör hon en ganska snäll revolt. För trots det hårda språket som jag som läsare får ta del av så sköter hon sitt jobb och sina sysslor. Hon visar respekt mot sina föräldrar och den enda delen av hennes revolt som de kan se är att hon inte verkar vara intresserad av äktenskapet. Fiona väljer att ta sin egen oskuld för att ingen man ska kunna äga den och ha henne som trofé. Här blir det såklart problematiskt att det inte finns någon mödomshinna, vilket inte alls tas upp i boken. Trots detta är boken bra, den är morbid, hård, skruvad och väldigt rolig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar