söndag 21 juli 2013

Bokyatzy - uppdateringar

Här kommer några uppdateringar i mitt bokyatzy, några böcker som jag har läst och lagt in.

Bock i Örtagård la jag in som klassiker under Sommarpaketet. Den valdes främst för att det var en av de få klassiker som fanns hemma hos min pappa (som jag inte redan hade läst). Jag har inte läst något av Fritiof Nilsson förut och min pojkvän hade precis läst den och sa åt mig att ge den en chans. Det förvånar mig inte särskilt mycket att det här inte är något för mig. Det finns ingen poäng att skriva en längre recension, det här är helt enkelt inte min sorts bok. 


Lika förutsägbart att jag skulle tycka illa om Nilsson Piraten är det att jag älskar den här. Wuthering Heights är en av mina svagheter och mitt hjärta kommer alltid att slå extra snabbt för Heathcliff. Trots att detta är en extremt nedkortad version lyckas den få med alla väsentliga delar och jag märker hur jag nästan blir tårögd i de allra finaste delarna. Perfekt format för mig för att kunna läsa historien om och om och om igen lite oftare. 
Den här satte jag in som grafisk roman under Lätt sommar.


Sista uppdateringen är Fittstim, som har blivit en svensk feministisk klassiker. Eftersom jag aldrig förut har stött på ett fysiskt exemplar passade jag så klart på att låna den på biblioteket när jag såg den i hyllan. Boken innehåller texter från flera svenska feminister och dessa blandas med skrämmande fakta och intressanta citat (från flera av mina favoritböcker). Texterna känns lika intressanta idag, speciellt tyckte jag om Anja Gatus text: "Flickor blir inte fotbollsproffs i Italien" eftersom den tar upp ett ämne jag inte tänkt på förut, nämligen flickor och sport. Jag rekommenderar den verkligen  och även resten av boken som känns väldigt aktuell även idag.

Boken har jag lagt in som facklitteratur under genrer. 


1 kommentar:

  1. Äntligen är jag om!
    Fast jag är fem böcker efter har jag precis landat på 13p efter att ha läst Brave New World av Aldous Huxley (och avslutar därmed kategorin Mörk utsikt (tillsammans med Hyllning till Katalonien av Orwell och En underjordisk dagbok av Dostojevskij)). Den du!

    SvaraRadera