fredag 7 juni 2013

Mary Poppins


Den här boken har stått i min bokhylla väldigt länge och eftersom jag flyttar nu i dagarna valde jag att läsa ut den för att jag då kan skänka bort den istället för att ta med den. Jag har velat läsa den ett bra tag, eftersom jag fått för mig att den skulle innehålla den sortens smålustiga humor fylld av ordskämt som jag är förtjust i (tänk Alice i Underlandet).

Lite besviken blev jag nog när det visade sig att boken var uppbyggd av fristående kapitel, antagligen för att det skulle gå att ha högläsning med ett kapitel åt gången. 

Mary Poppins är barnflicka hos familjen Banks på körsbärsvägen. Hon kommer flygandes med östanvinden och lovar att stanna tills vinden vänder. Mary är sträng och väldigt bestämd. Hon har alla svar men delar ogärna med sig av dem och det bästa hon vet är att betrakta sin egen spegelbild i stadens skyltfönster. Under hennes tid hos familjen Banks får barnen, Jane och Mikael, uppleva en massa underligheter som sedan förnekas av Mary som påhitt och drömmar. 

Boken var absolut inte dålig, men inte sådär särskilt bra heller. Det är kul att ha läst den men jag kommer inte att läsa fler av dem. 

Bokyatzy:
Under hela sommaren kommer jag att uppdatera vilken kategori jag har valt att placera boken i. Vad är bokyatzy? Se här.
Detta var min första bok, jag kunde sätta in den som: barnbok, pocket, loppisfynd eller välja att även se filmen. Jag valde att sätta den som barnbok och har nu 3 poäng. 

1 kommentar:

  1. Jag är dig hack i hälarna! Jag lade precis in min första bok i yatzyn. Nästa blir Vampirates som jag plockade ur din sålla-ut-inför-flytt-hög. Vem kunde ana att vampyrer och pirater var en sån bra kombination!?

    Kram!

    SvaraRadera