torsdag 12 juli 2012

Sommarlov och lata dagar

Jag har gett mig själv ett sommarlov och ska varken jobba eller plugga innan terminsstart i september. En av mina kursare har utmanat mig i en lästävling och den av oss som läser flest böcker under lovet ska bli bjuden på glass på vår första dag tillbaka i skolan. Just nu känns det som om jag kommer att förlora för även om jag just nu spenderar en månad hos min pappa så blir det inte mycket läst. Mest äter jag glass, badar och tittar på film men några böcker har jag ändå tagit mig genom.

Jag gav mig på [buzz], uppföljaren till [geim] av Anders de la Motte. Även denna var väldigt spännande och jag streckläste den men jag tappade bort mig totalt fram emot slutet och jag förstår inte alls hur det hela hängde ihop. Jag var inte tillräckligt koncentrerad och missade säkert något viktigt för boken lämnade mig mest förvirrad. Så mitt tips är att läsa den när en inte har för mycket annat i tankarna.

Memento Mori minns att du skall dö av Sanna Juhlin läste jag på grund av den fantastiska titeln. Jag älskar uttrycket memento mori och är lite svag för barocken. Titeln och beskrivningen av boken var väldigt lovande och jag ville verkligen tycka om den. Handlingen var precis i min smak men utförandet var ganska tråkigt. Den här boken har allt som jag vill att en bok ska ha men ändå så tycker jag verkligen inte om den.

I sökandet efter en bra sommarläsning så återgick jag istället till Hunger Games av Suzanne Collins både för att min pappa hade bett om att få låna den och för att jag blev lite sugen på en omläsning efter att ha sett filmen. Filmen gjorde faktiskt boken bättre, men tyvärr så gjorde själva omläsningen den sämre. Första gången jag läste den så var det så spännande att jag snabbt tog mig igenom den utan att tänka efter särskilt mycket men denna gången var min läsning lite mer noggrann. Nu ska jag istället leta vidare och hoppas att hitta en sommarbok att njuta av.2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Är det där ett seriöst boktips? För då kanske jag måste läsa den ... :(

      Radera