tisdag 17 juli 2012

Förr eller senare exploderar jag (TFIOS)


Här är det alltså, den svenska omslaget och titeln på The fault in our stars av John Green och jag tycker att det är hemskt. Inte bara har titeln ändrats ifrån ett Shakespeare-citat till något som får det att låta som en barnbok, utan även omslaget skriker ut "BARNBOK!" Jag känner på mig att det här kommer att locka helt fel läsare, och ännu värre, inte alls tilltala de som annars skulle älska den här boken.

Jag tycker att Bonnier borde undersöka lite vem det är som har tyckt om boken, för jag är övertygad om att de har helt missat målgruppen. Det här är en bok som marknadsförts för 14+ i USA, och många läsare (t.ex. jag) är betydligt äldre än så. Dessutom skulle de nog tjäna på att läsa boken innan de sätter titel och gör omslag. Just nu funderar jag på om det är jag eller Bonnier som har missat något här, men jag hoppas att ni som ser det här omslaget ändå läser boken, för det är den värd!

5 kommentarer:

 1. alltså jag är så UPPRÖRD.

  jag blir nästan ännu mer upprörd av att john green och hans fru tycker att det är ett skitbra omslag. speciellt av att hans fru, som jobbar med konst, säger att det är ett "completely different design language than that which you see on the shelves today". ba VA?! ja, i usa kanske det är annorlunda, men INTE i sverige!

  jag fattar inte heller hur man kan märka den som en 12-15-bok. snacka om att skjuta bredvid mål.

  SvaraRadera
 2. Visserligen var originalomslaget var rätt fult, men geez! Det här är gräsligt. Man har helt missat målgruppen - och jag känner inte att det är en bra representation av vad boken handlar om heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar faktistk inte heller originalomslaget särskilt mycket, även om jag där iaf förstår grejen.

   Radera
 3. Gräsligt! :/ Och titeln som är så vacker i original... Kunde de verkligen inte ha kommit på någonting bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Originaltitel är ju jättevacker!

   Radera