måndag 14 juli 2014

Quidditch World Cup Final - JK RowlingDe senaste dagarna har olika tidningar i princip gått bananas över vad de kallar för den första nya texten av JK Rowling sedan Harry Potter - i Harry Potter universumet. Detta stämmer inte eftersom Pottermore är fyllt av olika texter skrivna av JK Rowling. Den text som publicerats nu och som handlar om världsmästerskapen i Quidditch 2014 och är en skvallerspalt skriven av Rita Skeeter. Det är första gången som Harry Potter nämns i en text, efter prologen i Deathly Hallows.

Texten finns att läsa på Pottermore.com och för er som inte är medlemmar där kan ni även läsa texten här.

2 kommentarer:

  1. Åh vad bra att jag hittade dig! Velat läsa texten men inte tagit mig tid att bli medlem på Pottermore! Vad tyckte du om den, var den bra? :-) / Linnéa www.boktugg.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte såklart att det var spännade att få läsa om karaktärerna igen - efter boken, men tyckte inte direkt att det gav någon ny information som inte redan Rowling sagt i intervjuer eller som redan var känt. Men nu är det ju iaf canon. Men det var ju inga stora avslöjanden tyvärr men roligt när hon "matar fansen". :)

      Radera