onsdag 27 november 2013

Vi måste sluta ses på det här sättet


Det här var en av de få böcker som jag hade bestämt i förväg att jag skulle köpa på årets bokmässa. Jag känner alltid att jag kan unna mig att handla av Gilla böcker. De har både bra böcker och bra priser. Precis innan mässan tyckte jag att jag såg den här boken överallt och blev därför nyfiken.

Vi måste sluta ses på det här sättet är en ungdomsroman där vartannat kapitel handlar om Hanna - en glad tjej som går sista året på gymnasiet och planerar att åka till Paris efter studenten. Vartannat kapitel handlar om Jens - en 24-årig kille som precis separerat med sin långtidssambo och mamman till hans dotter.

Boken är intressant för att de starka sidorna är samma som de svaga. Jag både hoppas på Hanna och Jens som ett par, samtidigt som jag tänker att det aldrig kommer att fungera. Jag sitter och hoppas att de ska bli ett par, samtidigt som jag hoppas att de bara ska ge upp från början.
Romanens dialog är likadan, ibland fångas klockrena samtal mellan eleverna i Hannas klass, precis så konstiga och ironiska som de kan vara. Samtidigt känns karaktärerna nästan för kvicktänkta ibland.

Allt som allt är det en lite småmysig bok, som får mig att skratta till vid ett flertal tillfällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar