onsdag 3 oktober 2012

Bokmässan

Nu är jag hemma ifrån Bokmässan. Det var en fantastiskt rolig men väldigt stressig helg. Jag har även lyckats dra på mig en liten förkylning men försöker tänka att jag fått den av någon författare som det var värt att få den av för att få träffa.

Jag vill, så klart, gärna blogga lite om mina upplevelser på mässan.

Vi åkte upp med en buss på torsdagen från Lunds Universitet, bussen gick 07.15 så jag behövde åka hemifrån 06.30. Det var inte särskilt populärt.


Jag lyssnade på när John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide berättade om sin gemensamma debut på barnboksmarknaden, Sulky och Bebbe regerar okej. Jag var mest där för att jag tycker om John och att han oftast är väldigt spännande att lyssna på. Efter att ha lyssnat på flera av hans böcker som ljudböcker har jag även fastnat väldigt för hans röst. Fast lite nyfiken blev jag på boken, så den ska jag nog titta lite efter på biblioteket.


Bon Hansson var där och pratade lite om sin nya bok, Det sista vi har är våra kroppar. Jag hade inte hört talas om den innan och eftersom jag tyckte väldigt mycket om Gunnar så ville jag gärna lyssna lite. Jag tyckte inte att det lär jättespännande, men jag ska ändå hålla lite utkik efter boken.


Posten hade min absoluta favoritmonter! Där kunde man (i alla fall på förmiddagen, innan de tog slut) få ett vadderat kuvert att posta till någon, helt gratis. Jag fuskade och skickade två men olika dagar. På torsdagen skickade jag en Novellixnovell, som kom fram redan på fredagen. Eftersom min mamma fyllde år på måndagen så postade jag en present till henne på fredagen som kom fram precis rätt dag.


Eftersom Novellixnovellerna såldes två för 50kr så köpte jag en till mig själv också. Den fick jag i denna härligt retro godispåse. Helst ville jag teckna en prenemeration på Novellix men det var lite för dyrt för mig. 


Mest för att det var en så häftig marknadsföring gillade jag Hegas-förlag på Facebook och fick deras kommande bok, fast med blanka blad att anteckna på.


Bokia hade en stor monter, ganska så i mitten av mässan där de sålde fantastiskt vackra saker, som de här olika blocken med mera ifrån Penguin. De hade massa bokrelaterade prylar som var roliga att titta på. Jag ska definitivt gå in i butiken nästa gång jag ser en Bokia.Eftersom jag hört mycket om Het, köpte jag den ifrån Gillas monter där jag även fick en snygg tygkasse. Jag fyndade några korsordstidningar, två att ge bort och ett Nybörjarkryss åt mig. Lite för att jag är dålig på korsord och lite för att ett av kryssen hade mops-tema!


Var på ett mingel hos Egenutgivarna. Jag försökte att få Olle att vara med på bilden, men har var mer tveksam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar