onsdag 25 april 2012

Alena av Kim W. Andersson

Ända sedan Bokmässan förra året så har jag haft den här planschen hängande över min säng:


Den fick jag av en av mina favoritserietecknare Kim W. Andersson samtidigt som han signerade sitt första seriealbum Love Hurts åt mig. Samma bild har jag haft på framsidan av min kalender och har alltså inte kunnat låta bli att se väldigt mycket fram emot att få läsa den. Därför beställde jag såklart ett exemplar så fort jag kunde och har sedan dess läst igenom den fyra gånger. 

Alena är bra, Alena är riktigt bra. Den är snygg, dramatisk och har en bra handling. Redan från första sidan är jag fast, det går helt enkelt inte att sluta läsa. Min personliga favorit är de otroligt snygga svarta sidor som finns mellan varje kapitel. Sen finns det nog inte en ful del av den här boken, utan hela vägen från omslag till baksida är den väldigt snygg.

Alena handlar om huvudpersonen med samma namn, en osäker flicka som blir retad i skolan. Serieromanen utspelar sig på en klassisk överklasskola, komplett med lacrosselag. Eftersom det är just en serieroman, och den därför är ganska kort så skulle jag rekommendera att inte veta för mycket om handlingen innan en ger sig på att läsa den men den är både spännande och lite obehaglig. Jag rekommenderar alla att läsa den.
Låna den, köp den, läs den!

Sen vill jag avsluta med att påpeka att signaturen som Kim gav mig i mitt exemplar av Love Hurts är en av de snyggaste jag sett.3 kommentarer:

 1. Jag vill börja läsa mer serieromaner. Den här låter sjukt bra! Låna? Eller skaffa själv kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en del serieromaner, du får självklart låna av mig! Så kan du ju köpa sedan om du tycker att de är extra bra. :)

   Radera
  2. Jag får komma hem till dig och skanna din bokhylla! ;)

   Radera